gototopgototop
 
 
English French German Italian Spanish

Χρήσιμα για Μαθητές

Επιλογή Κατεύθυνσης Β' Λυκείου

Επιλογή Κατεύθυνσης Β' Λυκείου

Επιλογή Κατεύθυνσης  Β' Λυκείου(με το ισχύον σύστημα)   Η επιλογή της Κατεύθυνσης στη...
 Πρόγραμμα Euroscola 2014-2015

Πρόγραμμα Euroscola 2014-2015

« Πρόγραμμα Euroscola 2014-2015 » Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους νέους της...
Επανέκδοση αποτελεσμάτων Α Λυκείου

Επανέκδοση αποτελεσμάτων Α Λυκείου

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ...
Πρόγραμμα EUROSCOLA 2015-2016

Πρόγραμμα EUROSCOLA 2015-2016

Πρόγραμμα EUROSCOLA 2015-2016   Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους...
Επίδοση βαθμολογίας Α? Τετραμήνου

Επίδοση βαθμολογίας Α? Τετραμήνου

Επίδοση βαθμολογίας Α? Τετραμήνου   Ενημερώνουμε ότι η επίδοση της βαθμολογίας του Α? Τετραμήνου...
Τράπεζα Θεμάτων : Προδιαγραφές Θεμάτων

Τράπεζα Θεμάτων : Προδιαγραφές Θεμάτων

Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θέματα για τα εξεταζόμενα...
Απολυτήριο με Ενδοσχολικές

Απολυτήριο με Ενδοσχολικές

  Απολυτήριο Λυκείου μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις               Υπενθυμίζεται...

Πρόγραμμα Euroscola 2013-2014

 

logo-euroscola

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευκαιρία να γνωρίσουν το χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, διοργανώνει στο Στρασβούργο την ημερίδα EUROSCOLA στις 7 Φεβρουαρίου 2014. Στην ημερίδα αυτή θα συμμετάσχουν μαθητές Λυκείου από τις χώρες ? μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου καλείται να εκπροσωπηθεί από είκοσι τέσσερις (24) μαθητές και δύο (02) συνοδούς καθηγητές, από τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης Άρτας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.

 

Η επιδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για κάθε άτομο, θα υπολογιστεί με βάση τη χιλιομετρική απόσταση και θα ανακοινωθεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, αφού αποσταλεί η κατάσταση με τους συμμετέχοντες μαθητές και συνοδούς καθηγητές στο Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Λεωφ. Αμαλίας 8, Αθήνα 10557, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).


Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διεξαχθεί διαγωνισμός για την επιλογή των μαθητών με θέμα: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά την Συνθήκη της Λισαβόνας έχει πιο ενισχυμένο ρόλο στην διαμόρφωση της Ευρώπης. Ποιος είναι ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη και πως μπορεί να ακουστεί δυνατότερα η φωνή του στην Ευρώπη, ενόψει και των Ευρωπαϊκών Εκλογών του Μαΐου 2014;».


Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιούν για την προετοιμασία τους τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.europarl.europa.eu/aboutparliament/el/0042423726/Το-κοινοβούλιο-και-η-Συνθήκη-της-Λισαβόνας.html

 

Η διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού για την επιλογή των μαθητών Λυκείου που θα συμμετάσχουν στην Ημερίδα EUROSCOLA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο θα διενεργηθεί σε επίπεδο Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, την 17 Δεκεμβρίου 2013.

 

Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετέχουν, θα υποβάλουν αίτηση - δήλωση συμμετοχής στις σχολικές μονάδες όπου φοιτούν, από 28 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2013 μαζί με την υπεύθυνη δήλωση του γονέα /κηδεμόνα τους (Έντυπο 1 και Έντυπο 2).


Η αξιολόγηση των εργασιών θα γίνει από επιτροπή που θα συγκροτηθεί με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπ/σης και η οποία θα επιλέξει τις καλύτερες εργασίες. Για τα μέλη της επιτροπής δεν προβλέπεται αποζημίωση.

 

 Στην επιλογή των μαθητών, εκτός από το βαθμό της εργασίας- έκθεσης, θα ληφθούν υπόψη τα εξής κριτήρια:


1.    Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής γλώσσας που να αποδεικνύεται με πτυχίο. Θα προτιμούνται οι έχοντες πτυχίο υψηλότερης βαθμίδας


2.    Καλή γενική επίδοση στα μαθήματα του σχολείου

 

Σημειώνεται ότι μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στην έκθεση και τα άλλα κριτήρια συνεκτιμούνται βάσει μοριοδότησης (έκθεση 60%, ξένη γλώσσα 20%, επίδοση 20%).


Ειδικότερα για τους μαθητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, η ηλικία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 21ο έτος.


Οι αλλοδαποί επιλεγέντες μαθητές που προέρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε. θα πρέπει να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα για να ταξιδέψουν.


Στο πρόγραμμα EUROSCOLA μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μαθητές των Β΄ και Γ΄ Τάξεων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων των Δ/νσεων Δ/θμιας Εκπ/σης Άρτας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας .

 

 Οι συνοδοί καθηγητές θα πρέπει επίσης να έχουν πολύ καλή γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής γλώσσας, που θα αποδεικνύεται με πτυχίο. Θα προτιμούνται οι έχοντες πτυχίο υψηλότερης βαθμίδας. Η επιλογή τους θα γίνει από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου, μετά από πρόσκληση προς όλα τα σχολεία των οποίων οι μαθητές θα συμμετάσχουν στην ημερίδα. Οι συνοδοί καθώς και οι μαθητές που θα επιλεγούν δεν πρέπει να έχουν συμμετάσχει στο Πρόγραμμα EUROSCOLA κατά το παρελθόν.

 

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως συνοδοί παρακαλούνται να υποβάλουν στο Διευθυντή του σχολείου όπου υπηρετούν, αίτηση και υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής (Έντυπo 3 και Έντυπo 4 ) μαζί με το φάκελο δικαιολογητικών τους (βλ. Έντυπο 3) στις ίδιες προθεσμίες με τους μαθητές, προκειμένου να γίνει η επιλογή τους από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.


Όσον αφορά στα οργανωτικά θέματα του ταξιδιού, την ευθύνη θα αναλάβουν οι συνοδοί καθηγητές οι οποίοι θα εισπράξουν την επιταγή με τη συνολική χρηματική αποζημίωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπ/σης θα μεριμνήσει για την έγκριση μετακίνησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.


Έντυπα Αιτήσεων

 

 

 

 

 

 

 

smaller text tool iconmedium text tool iconlarger text tool icon