Σχολικός Κανονισμός

   

 

Συλλογικός Προγραμματισμός 2023-2024

   

Προγρ. Δράσεων 2022-2023

   
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ WEATHER

European School Radio

Συνδεδεμένοι ..

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 128 guests και κανένα μέλος

Στατιστικά

724861
Σήμερα
Χθες
Τρεχ. Εβδομάδα
Προηγ. Εβδομάδα
Τρεχ. Μήνας
Προηγ.Μήνας
Σύνολο
520
1755
8942
709007
24130
35594
724861

Your IP: 18.189.178.34
2024-04-20 08:31

Η Διεύθυνση του 1ου Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας και ο Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας για τη θετική ανταπόκριση στο αίτημα για τον εξοπλισμό του Εργαστηρίου Πληροφορικής με νέους υπολογιστές. Συγκεκριμένα, χορηγήθηκαν 20 ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο Εργαστήριο Πληροφορικής, γεγονός που συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου και στην κάλυψη των μαθησιακών αναγκών των μαθητών/τριών μας. Ευχαριστούμε τον κ. Κάτσινο Μιχαήλ, πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, για τη συμβολή του.

 

Εκπαιδευτικός Όμιλος

Στο σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2023-24 θα πραγματοποιηθεί ο εκπαιδευτικός όμιλος «Τα παιδία παίζει…». Προσεχώς θα διανεμηθεί το σχετικό έντυπο συμμετοχής στους ενδιαφερόμενους μαθητές.

Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Δήμου Χαρίκλεια και Τσατσούλη Αγγελική

 

Όμιλος «Τα παιδία παίζει…»

Η βιωματική επαφή των μαθητών/τριών με το θέατρο αποτελεί πηγή έκφρασης, επικοινωνίας και συνεργασίας. Τα μέλη της ομάδας θα αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και θα καλλιεργήσουν δεξιότητες επικοινωνίας, έκφρασης, υπευθυνότητας, ανάληψης πρωτοβουλιών, ομαδικής συνεργασίας. Παράλληλα, μέσα από την εξοικείωσή τους με την τέχνη του θεάτρου θα οδηγηθούν στη δημιουργία μιας θεατρικής παράστασης, την οποία θα παρουσιάσουν τόσο στη σχολική κοινότητα όσο και στην τοπική κοινωνία.

 

Από την 1η  Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 07.00 έως την 5η  Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 23.59, η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές θα είναι σε λειτουργία προκειμένου να υποβληθούν κατ’ εξαίρεση Ηλεκτρονικές Αιτήσεις εγγραφής-ανανέωσης εγγραφής για ΓΕ.Λ – ΕΠΑ.Λ. από τους γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή τους/τις ίδιους/ες, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, σε λειτουργούντα τμήματα.

Από την 11η  Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12.00 έως τη 15η  Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 23.59, η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές θα είναι σε λειτουργία προκειμένου να υποβληθούν εκπρόθεσμες Ηλεκτρονικές Αιτήσεις εγγραφής – ανανέωσης εγγραφής για ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Η έγκριση των εκπρόθεσμων εγγραφών πραγματοποιείται από τον/τη Διευθυντή/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου, οι ενδιαφερόμενοι/ες εκτυπώνουν την Ηλεκτρονική Αίτηση και την καταθέτουν μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον/στη Διευθυντή/ντρια του σχολείου, προκειμένου ο/η τελευταίος/α να τα αποστείλει στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία. 

Οι αιτήσεις για την κατ΄ εξαίρεση και εκπρόθεσμη εγγραφή στα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, στα παραπάνω χρονικά διαστήματα, θα υποβληθούν χειρόγραφα (εκτός της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-εγγραφές) στο Π.ΕΠΑ.Λ. προτίμησης.

Πλήρεις οδηγίες εδώ.

Σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου 2023, τελέστηκε από τον π. Ελευθέριο, εφημέριο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-24, με τη συμμετοχή της Διευθύντριας, του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ και των μαθητριών και των μαθητών του σχολείου. Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, κ. Μητσιώνης Βασίλειος, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας, κ. Γιόγιακας Βασίλειος και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Λώλος Ιωάννης.

Κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου το σχολείο θα είναι ανοικτό για το κοινό κάθε Πέμπτη από 9:00π.μ. έως 12:00μ.


Καλό καλοκαίρι!